Club Privilege – Lierseweg 331 – Herentals

Een van de meest exclusieve bars aan de beruchte N13-weg tussen Lier en Herentals was Bar Privilege. Deze bar lag in een bosrijk zijstraatje van deze gewestweg, maar was te herkennen aan ‘n blauw neonbord dat langs de weg was geplaatst. Het opschrift luidde “Zwembad & Jacuzzi, Privilige, A place to be, Club” en de mededeling ‘Zwembad is geopend’. Door de bossage was de club behoorlijk afgeschermd van het zicht vanaf de weg en hiermee een discrete club.

In de laatst ingediende jaarrekening is te lezen dat er in 2010 een verlies werd geleden van maar liefst € 78.480,57. Omwille van de marktsituatie (opkomst internet en financiële crisis) en de tegenwerking van enkele overheidsinstanties, hebben de zaakvoerders (twee Nederlanders) besloten om de club te sluiten en de onderneming te beëindigen. Toch ging met nog ‘n jaartje door. In dat jaar werd er nog meer verlies geleden: € 124.069,37.

In 2009 en 2010 stonden er 11 dames ingeschreven als werkneemster bij deze club. De club had 5 kamers en was vrij luxe ingericht met onder andere een table dance, een zwembad en jacuzzi’s.

De prijzen bedroegen € 60 per cocktail en champagne vanaf € 125 per fles. Een kamerbezoek met ‘n dame aan de luxe kamer moest € 125 per half uur kosten en € 250 per uur. Een bezoekje aan wat eenvoudigere kamers zonder jacuzzi en zwembad kostte € 175 per uur.

De naam van deze bar komt voor in een Nederlands strafrechtelijk dossier. Hierbij is vastgesteld dat een meisje uit het Nederlandse Arnhem vanaf 2001 en vanaf 25 oktober 2006 heeft gewerkt in Club Privilege. Zij zou hierbij gedwongen zijn door haar vriend. Haar vriend is hiervoor uiteindelijk ook tot 36 maanden cel veroordeeld. Deze uitspraak is hier terug te lezen.

Tegenwoordig zit er ‘n bedrijf dat in vloeren doet in dit pand. Dit bedrijf heeft vanzelfsprekend niets te maken met deze voormalige bar.