Bar ‘t Landjuweel, Herentalsesteenweg 86, Lichtaart

Bar Landjuweel lag aan de Herentalsesteenweg, de weg tussen Kasterlee en Herentals, vlakbij Bobbejaanland. Op 1 juli 1978 opende Landjuweel de deuren in de in 1958 gebouwde villa aan de Herentalsesteenweg, op 15 juni 2001 veranderde Landjuweel van eigenaar en op 1 oktober 2008 veranderde Landjuweel nogmaals van eigenaar. Amper een jaar later in juni 2009 viel na 31 jaar het doek voor Landjuweel. Het pand werd verkocht voor ongeveer € 300.000, waarna er een woonhuis van werd gemaakt.

Landjuweel was ‘n club die het moest hebben van brave huisvaders. In het weekend was de bar dicht. Doordeweeks was Landjuweel geopend van 2 uur ‘s middags totdat de laatste het licht uit deed. Vaak ging het door tot de laatste uurtjes in Bar Landjuweel. ‘De meisjes zijn net zo mooi als de mooie omgeving van Kasterlee en Lichtaart’, was de slogan van ‘t Landjuweeltje, zoals de bar in de volksmond werd genoemd.

Landjuweel was – zoals veel Kempische bars – een kleinschalige club waar een handvol dames werkten en die vooral draaide op vaste klanten. Prijzen bedroegen € 125 voor een half uur en € 250 voor een uur. Champagne ging vanaf € 125 per fles over de toonbank.

Na de stopzetting van Paradiso aan de Turnhoutsebaan, was ‘t Landjuweel de laatst overgebleven bar in de gemeente Kasterlee. De vanuit Kasterlee en Lichtaart dichtstbijzijnde bars zijn nu te vinden in Turnhout (Caesars Club), Geel (Bar Siesta) en uiteraard de weg van Herentals naar Lier ter hoogte van Grobbendonk.

Nieuws over Bar ‘t Landjuweel: