‘t Laerhof, Laar 81, Geel

Tussen 1 december 1981 en 1 juli 2010 was ‘t Laerhof een gekend café met kamerverhuur in Sint-Dymphna te Geel. ‘t Laerhof was gelegen aan Laar 81. Het café is nu met de grond gelijk gemaakt en er zijn zeven appartementen voor in de plaats gekomen. 

Op 12 april 2010 verscheen er een artikel over de sluiting van ‘t Laerhof in de Gazet van Antwerpen. In dit artikel vertelt de voormalige eigenaresse over bijna dertig jaar ‘t Laerhof runnen. ‘t Laerhof had vele vaste klanten die er al jaren kwamen. Deze klanten kwamen niet alleen uit Geel en omstreken, maar uit de hele Kempen Vrijdag was de drukste dag in ‘t Laerhof. ‘t Laerhof was een echte Kempische bar, waar een huiselijke sfeer heerste en dames niet met teveel drank op met de auto weggestuurd werden.

In 2010 viel het doek voor ‘t Laerhof. De redenen hiervoor zijn de gebruikelijke redenen die ervoor zorgden dat in deze eeuw veel bars de lichten van de gevel moesten halen en de deuren moesten sluiten. ‘t Laerhof kwam zoals zoveel bars en café’s met kamerverhuur steeds moeilijker aan meisjes om in de zaak te werken. Internet zorgde ervoor dat veel meisjes liever voor zichzelf werkten in plaats van hele avonden en nachten in bars te zitten. Ook zorgden de vele alcoholcontroles ervoor dat de meisjes niet meer met de klanten mee konden drinken. Voor bars langs de N-wegen was dit een essentieel aspect. Ook het inschrijven van en betalen van RSZ-bijdragen voor het personeel is een dure kwestie.

In de eerste jaren van deze eeuw draaide ‘t Laerhof nog mee. Met het begin van de crisis begonnen de inkomsten terug te lopen. Dat maakte tezamen met de gestegen kosten en het moeilijker aan meisjes kunnen komen, dat de eigenaresse heeft beslist om te stoppen met ‘t Laerhof. Met ‘t Laerhof verdween ook het laatste huisje van plezier uit deze omgeving. Eerder viel het doek al voor Can Can, Jagersrust, La Palma, Watermolen, Lido en Lindenhof.