Deventer raamprostitutie – Bokkingshang

De Bokkingshang in Deventer is een straat met raamprostitutie en is een van de weinige Nederlandse straten met raamprostitutie die zich bevindt langs een doorgaande weg. Deze straat is zelfs ‘n invalsweg richting het centrum van Deventer, waardoor veel potentiële bezoekers langs deze ramen rijden.

Dames die werkzaam zijn aan de Bokkingshang zijn over het algemeen wat ouder en vooral van Nederlandse of Zuid-Amerikaanse afkomst. Gemiddelde leeftijd ligt hier boven de 40. De officiële prijzen bedragen € 50 voor een snelle wip. In de praktijk blijkt dat deze € 50 onderhandelbaar is. Je kunt hier in sommige gevallen al vanaf € 25 terecht. Dames benaderen je agressief, ze spreken actief voorbijgangers aan en niet elke dame komt haar afspraken na.

De Bokkingshang bestaat uit 44 verschillende ramen, waarvan er op dit moment zo’n 30 gesloten zijn. Over deze 30 ramen loopt al jaren een heftige discussie tussen de gemeente Deventer en de exploitant van deze ramen. In 2011 werden 30 ramen gesloten omdat de exploitant geen volledig dossier ten behoeve van de vergunning wilde of kon overleggen.

De gemeente Deventer lijkt een sterfhuisconstructie te hanteren voor de Bokkingshang. Doordat er geen zicht is op het weer kunnen openen van de gesloten ramen, wordt er ook geen onderhoud uitgevoerd op deze panden door de eigenaar. Hierdoor verslechtert de staat van deze panden zienderogen.

De overgebleven ramen zijn nog wel geopend en worden nog wel bevolkt door dames. Openings- en sluitingstijden zijn er niet, waardoor je hier 24 uur per dag en 7 dagen per week de kans loopt om dames aan te treffen. Behalve achter de ramen, tippelen er ook weleens dames in de directe omgeving van de Bokkingshang.

Hoe kom je aan de Bokkingshang?

Voor de mensen die het adres niet graag in hun navigatie hebben staan: vanaf de A1 neem afslag 24 (Deventer-Oost) waarna je de N348 richting Deventer pakt. Vervolgens sla je linksaf richting de N344 en deze volg je tot richting de IJssel. Een stukje voor de brug voorbij het kunstenlab, sla je rechtsaf richting de Bokkingshang. De ANWB-wijzer geeft hier richting centrum. Je ziet dan de ramen van de Bokkingshang aan je rechterkant. Vanuit je auto is prima te zien wie er achter de ramen zitten en of het de moeite is. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Let op: het is hier wel betaald parkeren.

Voor wie interessant?

De Bokkingshang wordt vooral bezocht door mensen uit de directe omgeving van Deventer. In de directe omgeving is nauwelijks nog raamprostitutie te vinden. In Doetinchem zijn een aantal ramen en ten noorden moet je al richting Leeuwarden of Groningen.

Interessant is het aanbod in Deventer nochtans niet. Het is een van de mindere raambuurten in Nederland – zo niet, de minste – maar kan door gebrek aan concurrentie in de omgeving nog overleven.

De vraag is voor hoe lang. De panden zien er almaar slechter uit en de gemeente lijkt uit te zijn op een sterfhuisconstructie van raamprostitutie in Deventer.