El Patio, Staatsbaan 87, Bekkevoort

Sinds 1988 is El Patio geopend aan de drukke Staatsbaan te Bekkevoort. Aan deze baan waren in de hoogtijdagen tot wel 30 bars gevestigd. Tegenwoordig is het aantal beperkt tot iets meer dan 10. Een van die overlevers is El Patio.

Luxe club

El Patio is ‘n luxe club en daardoor niet de goedkoopste club. Als bezoeker krijg je voor je geld wel ‘n verblijf in een luxe club, schitterende kamers en gezelschap van prachtige dames. De tarieven zijn overdag lager dan ‘s nachts. Voeg daarbij het totaal van 9 verschillende formules en je weet dat je best vooraf je huiswerk doet. Het verschil tussen overdag en ‘s nachts komt vooral tot uitdrukking als je een uur of langer op de kamer wilt blijven met ‘n name.

Ervaren dames

Er werken 12 tot 16 dames in El Patio. Ook hier is vrij verkeer van personen zichtbaar. In El Patio zijn meer en meer Oost-Europese dames werkzaam. De meerderheid van de dames is echter wel Belgisch. El Patio staat onder dames goed aangeschreven als werkplek vanwege de aangename sfeer en de uitstekende faciliteiten. Wat ook meespeelt, is dat dit een van de populairdere clubs is in de regio. De dames zijn doorgaans tussen de 25 en 40 jaar oud. Net iets jonger dan het klantenbestand. De meeste bezoekers zijn tussen de 40 en 50 jaar oud, met af en toe uitschieters naar boven en naar beneden.

Prijzen: voor ieder wat wils

Qua prijzen moet je denken aan vanaf 200 euro per uur. Er zijn wel goedkopere formules a 80 uur per half uur, maar dat houdt enkel en alleen ‘n massage in. Prijzen zijn ook afhankelijk van het soort kamer dat je wil en of je in de jacuzzi of het zwembad wil. Er is ook nog ‘n Royal Room die ‘s nachts voor 1.000 euro per 3 uur afgehuurd kan worden. Je krijgt dan ook een fles champagne erbij en je mag samen met je favoriete dame de minibar leegdrinken.

El Patio doet qua inrichting denken aan ‘n Duitse saunaclub, alleen dan een stuk luxer. Er zijn relaxte en romantische zithoeken, er is ‘n sauna, een stijlvolle loungebar, jacuzzi’s, een zwembad, een danspaal en in de zomer kun je ook vertoeven in de riante tuin van El Patio. Het Duitse saunaclub idee, maar dan een stukje duurder en dus zonder luidruchtige en overlastgevende hangjongeren die de sfeer in Duitse saunaclubs zo weten te verpesten.

De economische crisis en de opkomst van alternatieven via internet, hebben El Patio wel genoopt tot het aanpassen van de formule. Elke namiddag tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds, kun je voor € 50 gebruik maken van de luxe wellness faciliteiten van deze club. Het staat je uiteraard vrij om – tegen betaling – met een van de dames naar de kamer te gaan. Op vrijdag is deze prijs inclusief een glas champagne en een barbecue.

Artikelen over El Patio: