Raamprostitutie Brussel

In het gebied aan het Noordstation in Brussel (Schaarbeek en Sint-Joost-Ten-Node) zijn een groot aantal raambars gevestigd. Deze raambars bevinden zich in de Aarschotstraat (Rue d’Aerschot), de Plantenstraat (Rue des Plantes), de Rivierstraat (Rue de la Riviére), de Linnestraat (Rue Linné) en de Weidestraat (Rue de la Prairie). De Brusselse hoerenbuurt is een relatief grote raambuurt, uitgestrekt en zelfs verspreid over twee gemeenten.

In het Schaarbeekse deel zijn 37 ramen en 50 bars. Het onderscheid tussen een bar en raam is vaak beperkt. Het stuk Aarschotstraat ligt direct aan het spoor en is zodoende vlot te bereiken.

In de Aarschotstraat vind je vooral jonge dames uit landen als Bulgarije, Roemenië en Hongarije. Zij vragen 50 €, wat het instaptarief is voor een ‘vluggertje’. De tijd wordt hier strak in de gaten houden. Wie graag wat langer wil blijven, bespreekt dit best vooraf met de dame. In de Plantenstraat, Linnestraat, Weidestraat en Rivierstraat zijn de prijzen onderhandelbaar. Hier werken veelal wat oudere dames en dames afkomstig uit Afrika. De prijs voor een vluggertje begint hier – afhankelijk van welke dame je het vraagt – vanaf 30 €.

In dit gebied vindt ook volop straatprostitutie plaats, prostitutie in hotels, prostitutie vauit huis of prostitutie vanuit de in dit gebied gelegen café’s. Het gebied maakt een rommelige indruk. Parkeren kan lastig zijn, omdat dit gebied vlakbij het station ligt en midden in commerciële- en woongebieden ligt. Door het repressieve beleid van de diverse deelgemeenten in  Brussel verplaatst prostitutie zich van officiële gelegenheden naar hotels, woningen en café’s.

Artikelen: