Café Rio ligt ligt aan de Herentalsesteen weg 32 op de grens van Bouwel en Grobbendonk aan de befaamde N13 die Lier met Herentals verbindt. Café Rio is eenvoudig te bereiken via de E313  door de afslag 20: Herentals-West te nemen en vervolgens richting Lier te rijden. Over de brug bevindt de Rio zich dan na het Q8 tankstation aan uw linkerhand. Rio was voorheen ‘n hotel, vandaar dat er kamers beschikbaar zijn. Sinds 1986 is Rio ‘n café met kamerverhuur.

Doordeweeks open vanaf 11.00

De Rio is ‘n café waar het vooral doordeweeks te doen is. In het weekend staat u hier voor ‘n gesloten deur. Van maandag tot en met vrijdag gaat de Rio om 11 uur ‘s ochtends open en blijft men open zolang als er volk is. Het kan dus zomaar zijn dat vrijdag om 01:00 het dak er nog af gaat en dat dinsdag om 23.30 de Rio gesloten is.

De Rio verdient haar geld door kamers te verhuren en drank te verkopen aan democratische prijzen. Zo kost een kopje koffie of een pintje in de Rio slechts € 2. Om champagne wordt hier niet gezeurd door de dames en onder het genot van ‘n pintje of een glas wijn van een paar euro, kunt u naar hartenlust kennis maken met de dames die aanwezig zijn in de Rio. De kamerprijzen zijn ook alleszins schappelijk: € 30.

U kunt uw auto voor de deur parkeren, maar als u uw auto discreet en uit het zicht wilt parkeren, kunt u er ook voor kiezen om uw auto op de ruime parkeerplaats van de Rio te parkeren. Er is hier ruimte voor enkele tientallen auto’s.

Ook met het openbaar vervoer is de Rio te bereiken. De Rio is ongeveer 500 meter (10 tot 15 minuten) lopen vanaf het treinstation van Bouwel. Vanaf Herentals rijdt bus 150 naar Nijlen en naar Lier. Deze bus stopt zo ongeveer voor de deur van de Rio.

Handvol dames, vanaf € 50

Dagelijks zijn er zelfstandig werkende dames aanwezig in de Rio. Op het moment dat de Rio open gaat en dicht gaat, zijn er 2 a 3 dames aanwezig, aan het begin van de middag tot ongeveer etenstijd, zijn er meer dames aanwezig. U vindt hier vooral dames afkomstig uit Vlaanderen, aangevuld met buitenlandse dames afkomstig uit Thailand, Afrika en Zuid Amerika, maar die allen als overeenkomst hebben dat ze al de nodige jaren in Vlaanderen aanwezig zijn en het Nederlands goed beheersen.

Er gelden geen vaste, door de bar opgelegde prijzen in de Rio. De dames bepalen volledig zelf hun prijs en wat ze voor die prijs doen. In de praktijk komt dit neer op een prijs vanaf € 50 voor een half uur. Inclusief de kamerverhuur komt u uit op € 80. De dames in de Rio kijken niet op de klok, waarmee de Rio een gezellig en gemoedelijk alternatief is voor bijvoorbeeld het Schipperskwartier.

De Rio ondervindt verder in de directe omgeving concurrentie van met name 2 Love en ‘t Rozenhofke. Dit zijn vergelijkbare gelegenheden. U kunt er een pintje drinken voor normale café-prijzen en er zijn dames aanwezig waarmee u een leuke tijd kunt beleven op een van de kamers. De prijzen in 2 Love en ‘t Rozenhofke zijn vergelijkbaar met de Rio. De Rio is wel ‘n stuk gemoedelijker en richt zich vooral op mensen die hier overdag een leuke tijd willen beloven, waar ‘t Rozenhofke en met name 2 Love meer avondcafé’s zijn. In ‘t Rozenhofke begint het vanaf 5 uur ‘s middags te leven, tegen 9 uur ‘s avonds wordt het in de Rio rustiger en rond die tijd begint het ook te leven in de 2Love.

Het is ‘n bonte stoet, de dames in de Rio. U treft hier zowel dames aan die slechts af en toe dit werk doen, dames die in het weekend in duurdere bars werken of dames die tijdelijk in de buurt zijn. Een aantal van de dames die overdag in de Rio te vinden zijn, verkassen ‘s avonds naar ‘t Rozenhofke of de 2 Love. Net zoals zoveel klanten van de Rio. Er is hier geen haat en nijd. Gemoedelijkheid is hier het toverwoord.