‘t Keteltje – Oudemansstraat 25 – Antwerpen

Update: met ingang van 7 mei 2016 is ‘t Keteltje gesloten in verband met illegale prostitutie en mensenhandel. 

Midden in de rosse buurt van Antwerpen is het café ‘t Keteltje gelegen. Van buitenaf lijkt dit ‘n gewoon café te zijn, maar iedereen die weleens in Antwerpen is geweest, weet wel beter. ‘t Keteltje is een van de bekendste café’s met prostitutie in Vlaanderen. Het staat sinds jaar en dag bekend als pick-up café voor jonge Afrikaanse hoertjes.

Het concept van ‘t Keteltje is eenvoudig. Tegen democratische prijzen – net wat duurder dan de meeste volkscafé’s – kun je hier een pintje drinken en/of een van de aanwezige dames een drankje aanbieden en bepotelen. In het café zijn vooral Afrikaanse dames aan het werk. Ze hangen in het café rond, wachtend op mannen die daar een pintje komen drinken. De meeste van deze dames zijn jong, 18 tot 22 a 23 jaar oud en ze spreken allemaal goed Engels.

Het is vooral in het weekend druk, met soms wel 5o tot 100 dames aanwezig. De meeste van deze dames zijn afkomstig uit Nigeria en bij politie-invallen zijn er geregeld illegale dames aangetroffen. Het café heeft zelf geen kamers en je zult dus met de dame naar je keuze richting een van de hotels in de omgeving moeten gaan. De dames kennen hotels waar je voor € 30 tot € 35 een kamer kunt huren voor korte tijd. Een van die hotels is bijvoorbeeld Hotel du Sud.

De service van de dames is zeer wisselend. Vooral heren die hier de eerste keer komen, lopen het risico dat ze afgescheept worden met slechte service. Het maken van afspraken met deze dames heeft meestal weinig zin. Eenmaal in het hotel zullen ze zeggen dat ze je door het vele lawaai in het café slecht hebben verstaan. Ook een bekende truc is om overal extra geld voor te vragen. Prijzen zijn onderhandelbaar, waarbij het belangrijkste doel is om de klant richting het hotel te krijgen. Ook al betekent dat dat er ‘n lagere prijs wordt afgesproken dan wordt gevraagd. Eenmaal in het hotel zal er vaak om extra geld gevraagd worden.

Als richtprijs kun je € 100 exclusief de hotelkamer aanhouden. Deze prijs is in principe de prijs per uur. Van heren die vaker komen is geweten dat de service dan beter is. ‘t Keteltje is vooral geschikt voor de liefhebbers van jonge Afrikaanse vrouwen.

Nieuwsartikelen: