‘t Rozenhofke – Lierseweg 266 – Herentals

Café ‘t Rozenhofke in HerentalsRozenhof – in de volksmond bekend als ‘t Rozenhofke – geniet een reputatie tot ver buiten Herentals. ‘t Rozenhofke is met afstand het populairste café met kamerverhuur in de Belgische Kempen. Tot in de wijde omgeving is dit rendez-vouscafé gekend.

‘t Rozenhofke is – op de zondag na – dagelijks geopend. Rond het middaguur weten de eerste mensen altijd de weg al te vinden richting ‘t Rozenhofke. Behalve dat mannen hier komen om een praatje te slaan met een van de aanwezige dames en als de klik er is, boven naar een van de kamers te gaan, is ‘t Rozenhofke ook nog altijd populair bij koppels die hier overdag graag ‘n kamer willen huren. Met tarieven van 30 tot 35 euro hanteert ‘t Rozenhofke schappelijke prijzen. Er zijn maar liefst 10 kamers beschikbaar, dus lang wachten hoeft doorgaans niet.

In ‘t Rozenhofke zitten overdag ‘n handvol dames, ‘s avonds loopt dat op tot 10 a 15, soms wel 20. ‘t Rozenhofke is vooral ‘n avondclub. Vanaf etenstijd wordt het gezellig druk in ‘t Rozenhofke. Het nabij gelegen café Rio loopt dan leeg en ‘t Rozenhofke stroomt vol. Prijzen variëren vanaf € 50 per half uur tot maximaal € 150 per uur. Dit afhankelijk van de dame. De dames werken volledig zelfstandig.

Sinds 2009 wordt ‘t Rozenhofke uitgebaat door Vindex BVBA, een bedrijf geleid door iemand uit de omgeving. In 2009 werd het pand gekocht. Charel Mertens, de eerste uitbater van ‘t Rozenhofke, vroeg er destijds € 795.000 voor. Het pand werd 27 jaar lang gehuurd door ondernemers uit Bouwel.

Berichtgeving over ‘t Rozenhofke: