N1 grote steenweg kontich waarloos

Langs de Grote Steenweg, de N1 die Mechelen verbindt met Antwerpen, tierde prostitutie welig ter hoogte ter hoogte van het dorp Waarloos. De N1 was een belangrijke steenweg in het pre-snelwegentijdperk en in de kazerne van Kontich waren vele soldaten gelegerd. De ideale ingrediënten voor bloeiende prostitutie.

Waarloos is een deelgemeente van Kontich. Door het aanleggen van de E19 en de algehele malaise in het bar-milieu, nam het aantal huisjes van de plezier langs de Grote Steenweg tussen Mechelen en Antwerpen fors af. Vandaag de dag zijn er nog 6. Dat waren er ooit bijna 40. Voorheen waren er ook bars te vinden in de zijstraat van de N1. Om precies te zijn in de Wildemansstraat. Dat is vanaf de Mechelsesteenweg (N1) richting Duffel en Lint.

Grote Steenweg Waarloos: prijzen vanaf € 50

La Luna, een van de overgebleven bars in Waarloos

Het bijzondere aan de bars langs de Grote Steenweg bij Waarloos, is dat het vitrinebars zijn. Als je voorbij rijdt, zie je dus de dames achter de bars zitten. Meer dan in het Schipperskwartier en ook bijvoorbeeld de Chaussée d’Amour, was het hier wel gebruikelijk dat er ook een drankje werd genuttigd. Tegenwoordig is dat minder en minder het geval. Je kunt in Waarloos ook prima terecht voor een snelle wip.

Ook hier vind je tegenwoordig vooral Oost-Europese dames. Dat heeft ervoor gezorgd dat het minder (of beter gezegd: niet meer) uitzuipen is, maar wel vogelen. Vogelen kan vanaf € 50. Je moet er wel rekening mee houden dat € 50 het instaptarief is en staat voor 10 tot maximaal 15 minuten. Wil je wat langer blijven, dan spreek je dus best op voorhand een wat langere tijd af. Dat voorkomt achteraf klachten over haasten. Prijzen zijn vergelijkbaar met de Chaussée.

De Grote Steenweg is vlot bereikbaar. Vanaf Mechelen neem je de N1 richting Antwerpen. Je kunt ook vanaf zowel Antwerpen als Mechelen de E19 pakken. Vanaf de E19 neem je best afslag 7 richting Kontich. Vervolgens kun je via de N171 en de dorpskern van Kontich richting de N1. Daar vind je direct buiten Kontich al de eerste bars. Doordat er veel bars zijn verdwenen, liggen de bars tegenwoordig wel een eindje uit elkaar. Het totale gebied beslaat zo’n 3,5 kilometer. Vroeger was het hier bar na bar, daar is tegenwoordig helaas nog weinig van over.

Een parkeerplek vinden is eenvoudig. De meeste bars hebben zelf een parking en anders is er in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid voorhanden. De meeste bars zien er wat vervallen uit. Enkele leegstaande bars hebben tot op heden ook nog geen nieuwe bestemming gevonden.

Een beetje historie van de Grote Steenweg Waarloos

In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw hebben hier bars gezeten met illustere namen als Palmenhof, Metro, Select en Hawaii. Enkele namen langs de Grote Steenweg waren Cupido aan de Grote Steenweg 1. Voorheen zaten hier Chez Elle, Pullman, Prima, Milady en Pin Up. Aan de Grote Steenweg 3 zit Maxim. Voorheen heette it Oude Garage. Aan de Grote Steenweg 5 zat Tahiti. Dit heeft ook Oude Garage, Rosita en de Lantaar geheten. De naam Oude Garage komt veel voor, omdat hier voordat het een hoerenkotje werd daadwerkelijk een garage heeft gezeten.

De Dandy Bar is begin 2016 gesloten in verband met het overlijden van de eigenaresse. De Dandy Bar is een opvallend roze gebouw. Dit valt direct op als je hier voorbij komt. Voorheen heette deze bar niet Dandy Bar, maar Arriba, Real, Goldfinger, Las Vegas, Old Inn. Op nummer 15 zit nu Bar Santana. Ook deze bar is al een aantal keren van naam veranderd. Voorheen heette Bar Santa namelijk Routier, Bali en Het Laatste Oordeel. Op nummer 19 hebben Flamingo en Expo 58 gezeten. Op nummer 27 zit nu Aphrodite, voorheen heette dit Chabannais en Victory.

Artikelen:

  • De Dandy Bar staat te koop (HLN, 27/04/2016)